Kahvenin kaç çeşidi var? Sütlüsü, kakaolusu, tarçınlısı, kakulelisi… Her birinin tadı ve yapılışı farklı. Bir o kadar da çok faydası var. Fakat benzer şeyler tatmaktan sıkıldığımızda, farklı lezzetler aradığımızda kahveye ne koyarsak güzel olur?
Kahveye Ne Koyarsak Güzel Olur?
Tadını daha güzel hale getirmek için kahveye ne konur? Türk kahvesi aslında dünyaca bilinen bir tarife ve yapılış şekline sahip. Fakat yenilik arayanlar için hiçbir zaman sınır yoktur.
Biz de bu yazımızda hem Türk kahvesinin hem de filtre kahvenin içerisine eklenebilecek, damak zevkinize göre ilave edebileceğiniz içerikleri paylaşıyoruz. Üstelik bazıları kahvenin daha da köpüklü olmasını sağlıyor! Hadi başlayalım!
Kahveye Tereyağı Konulur Mu?
Kahveye tereyağı eklemek ilk başta çok da mantıklı gelmeyebilir. Fakat kahve de çok sayıda doğal yağ bileşiği içerdiğinden, aslında ikisi birbirine çok da yabancı değil.
Tereyağlı Türk kahvesi, özellikle diyet listelerinde veriliyor çünkü kahveye tereyağı eklemek, tokluk hissi veriyor. Aynı zamanda yağ yakımını da artırıyor. Nasıl yapacağınızı buradan öğrenebilirsiniz.
Kahveye Hindistan Cevizi Yağı Konulur Mu?
Özellikle tereyağlı kahve ile birlikte eklenen bir diğer yağ da Hindistan cevizi yağı. Hatta bu iki yağ türü filtre kahveye eklenirse ismi de bulletfroof kahve oluyor.
Biz de Hindistan cevizi yağlı Türk kahvesinin bir tarifini verdik ve yararlarını burada sıraladık.
Kahveye Limon Kabuğu Konulur Mu?
Kahveye eklenebilecek aromatiklerden biri de limon kabuğu. Özellikle kahvenin acı tadını sevmeyenler için ideal çünkü limon kabuğu o acılığı alıyor.
Aynı zamanda limon kabuğu, kahvenin dişlerde leke bırakmasını da önlüyor. Özellikle çok kahve tüketenler bu sorunu yaşıyor olabilir. Dolayısıyla onlar için iyi bir tercih.
Kahve ve limon ikilisinin yakıştırıldığı bir kahve çeşidi daha var. Merak edenler için Espresso Romano tarifimiz.
Kahveye Tuz Konulur Mu?
Bu sefer damat kahvesi yapmıyoruz. Çünkü kahveye ne koyarsak güzel olur sorusunun cevaplarından biri tuz. Günlük tükettiğiniz kahvelere de çok çok az miktarda tuz katabilirsiniz.
Tuz, bir aroma artırıcı. Tuzsuz yemeklerin ne kadar lezzetsiz olduğunu bilirsiniz. Benzer şekilde kahveye de tuz eklemek, kahve aromasının daha da ortaya çıkmasını sağlıyor. Aynı zamanda kahvenin acı tadını da yumuşatıyor.
Türk Kahvesine Bal Konulur Mu?
Kahveye katılan aromalar arasında en sık kullanılanlardan biri bal. Özellikle rafine şeker kullanmak istemeyenlerin ilk tercihi. Hazırladığınız Türk kahvesinin içerisine piştikten sonra istediğiniz kadar bal ekleyebilirsiniz. Hem tatlı, hem sağlıklı!
Kahveye Bal Koymak Ne Anlama Gelir?
İşte kahvenin eskilere dayanan bir hikayesi: Türk kahvesi ve bal.
Damat kahvesine eklenen tuzun zıt anlamlısı bal. Günümüzde damat kahvesine tuz eklemek biraz eğlenceli bir hale gelip anlamından şaşırtılmış olsa da, eskiden damat kahvesini tuzlu yapmak gelin adayının bu birlikteliği istemediği anlamına gelirmiş.
Kahveye bal koymak ise tam tersi, kızın damada olan ilgisini belirtme şekliymiş. Gelin adaylarının bu fikri bir değerlendirmelerini öneririz!
Kahveye Kakule Konulur Mu?
Kahveye ne koyarsak güzel olur ve kahveyi sağlığa faydalı hale nasıl getirebiliriz derseniz önerimiz kakule. Bu baharat kahvenin içeriğindeki kafeinin etkilerini gideriyor. Kahvenin tansiyon, kalp çarpıntısı gibi nadir görülen yan etkilerini de engelleyebiliyor.
Üstelik kakuleli Türk kahvesi yapmak, normal Türk kahvesi yapmak kadar kolay. Tarifi de burada.
Kahve Nasıl Tatlandırılır? Farklı Bir Alternatif: Dondurma
Affogato kahveyi duymuşsunuzdur. Bir top dondurma üzerine espresso kahve eklenerek hazırlanıyor. Şimdi de espresso yerine dondurmanın üzerine Türk kahvesi ilave edildiğini düşünün. Hayali bile lezzetli görünmüyor mu?
Öyleyse 2 farklı tarifle birlikte Dondurmalı Türk Kahvesi yazımıza bakmak isteyebilirsiniz.
Kahveye Neden Buz Konur?
Özellikle sıcak günlerin kurtarıcısı soğuk kahveler. Kahve tiryakilerinin de zevklerinden vazgeçmeden serinleyebildikleri seçeneklerden.
Yaz günlerinde kahve tüketmek isteyen ama sıcaktan da bunalanlar için kahvelere buz konulur ya da farklı buzlu kahve tarifleri yapılır. Merak edenlere 2 farklı tarif ile Soğuk Türk Kahvesi çeşitleri burada.
Kahveye Soda Katılır Mı?
Sodalı Türk kahvesi, özellikle bol köpüklü Türk kahvesi yapmak isteyenler için bir alternatif. Mineral açısından zengin bir kahve mi hazırlamak istiyorsunuz? O zaman tarifinizdeki suyu soda ile değiştirin ve kahve lezzetinin artışına şahit olun.
Kahveye Karbonat Katılır Mı?
Çok az miktarda kullanmak koşuluyla kahveye karbonat katılabiliyor. Karbonat, mideyi rahatlatan bir madde. Özellikle hassas mideye sahip kişiler kahve içerken sıkıntı yaşayabiliyor. Fakat kahveye karbonat katmak bunun önüne geçiyor çünkü kahvenin asit oranını düşürüyor.
Türk kahvesine ya da filtre kahveye eklenen bir tutam karbonat, kahvenin tadını değiştirmezken kahvenin daha kolay sindirilebilmesini sağlıyor. Aynı zamanda Türk kahvesinin daha köpüklü olmasını sağlıyor.
Kahveye Ne Yakışır? Tabi Ki Kahvenin Kardeşi Kakao!
Kahveye ne koyarsak güzel olur? Acı ve sade kahve içmekten sıkıldınız mı? Bir de kakaolu Türk kahvesini deneyin!
Üstelik kahveye kakao eklemek kilo vermeye yardımcı oluyor. İkisi de antioksidan kaynağı ve tatlı yeme isteğini bastırıyor.
Kahveye Tarçın Konulur Mu?
Tatlılarda çokça kullandığımız bir baharat tarçın. Fakat kahvedeki yeri ayrı. Çünkü yağ yakımını hızlandırıyor, metabolizmayı çalıştırıyor. Aynı zamanda tatlı isteğini bastırıyor ve tokluk hissi veriyor. Tarifini buradan bulabilirsiniz.
Bitirmeden, sizi Türk kahve kültürüne dair bir teste davet ediyoruz.